BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 23, 2012

~ Love story ~

  • People fall in love not knowing why or how. It’s a very special feeling that it doesn't require any answer. You just love no matter how stupid you become. But no regrets.
  • Sometimes when you love someone very much, you’d have to go through every tear, every heartache, every pain. Cause in the end, it’s not how much you suffered but how you loved.
  • You cannot teach what you don’t know. You cannot give what you don’t have. You cannot forgive what you can’t forget. But you can love even if you’re not being loved back.
  • Never say goodbye when you still want to try. Never give up when you feel you can still take it. Never say you don’t love that person anymore when you can’t let go.



Setahun lebih berlalu... :D

Salam...


Xtahu mimpi apa arini, terniat hati nak bukak blog... Rupanya da hampir nak masuk 2 thn rumah blog berhabuk... sawang2 pon byk :D


Pemalasnya tuan rumah dia nih >_<


Byk da berubah.
Elok lah, da setat berblog balik, leh jd tempat curahan hati & perasaan...ekekeke :D


Nak kata tahun baru, xdelah baru sgt..da nak masuk setgh tahun pon...
Now da May...


Mcm2 da berlaku , dlm 2 tahun nih..nak cerita, sure xingat..hahaha
Cerita tang keje baru jek lah kot ok..Dr prudential, melompat g ING Insurance...
Career growth katakan... Explore sesuatu yang baru... Dkt sini masuk team Finance $_$
Environment mmg totally beza...ramai kakak2, aunty2, unkel2 dkt ING ni... :D
Mostly da keje more than 10 yrs..





Td baru selesai 3 days induction td (21/05 till 23/05)
Mmg sonok, dpt kenal ramai kawan2 baru dr department lain...
And have to say, I think I has made a right choice, tiba2 rasa jatuh cinta dgn ING :)














* yang ni aktivity time team building @ ING Academy Damansara... Team sy dpt no 3 :)


"... Harap2 bertahan lama disini, unless dpt offer keje gomen, maybe akan difikir2kan balik kot :)

















Sunday, July 11, 2010




I miss the time
I keep thinking about her lately...Where she now?What she do?With Whom?
~I wish the best for you wherever you are~







Saat mendengar lagu "Berhenti Berharap" S07, sering kali fikiran terlintas pd "dia"...
Dahulu kita sering bersama menonton " Sephia" dan lagu tema ini menjadi kesukaan kita...

Does she still remember?
We have created a lots memories of joy and sorrow over our friendship
She always be my listener
And I feel , she is the best friend I ever have

Dimana silapnya, dimana kurangnya sampai saat ini saya tertanya-tanya
kenapa awak menghilang
almost 4 yrs saya merasa "kehilangan"
sampai bila akan persoalan itu terjawab
perlukan saya berhenti berharap?


mengapa kau pergi
mengapa kau kecewakan

mengapa kau sakiti
mengapa kau melukakan
mengapa kau memberi
mengapa kau melupakan


------------dengan getaran jiwa kukemukan pertanyaan--------------









Saturday, May 15, 2010

Nothing Much To Say

my life lately, not much different than before...but sometimes I get very tired...
woke up as early as 6 o'clock in the morning...get ready, and started work at 8.30am...
sometimes I go back early, sometimes late...
since worked with Prudential, I has to use my leg's strength to walk about 20 minutes from the office to the Bukit Bintang monorail station...and then have to wait for the bus...
more stress had to face really bad traffic congestion along Jalan Tun Sambanthan and Jalan Traver, to go to Bangsar...huhuhu..it takes almost an hour to get out from this area...
very stressfull since the construction work at Jalan Traver started few month before...

I still actively play Mafia Wars at Facebook (mafia wars addicted), and less active play Farmville...>:<
lately, I know a lots of new friends from the mafia wars game ^_~... this game really requires teamwork..hihihi...

I plan to meet my ex TCS (Sek Men Teknik Perdagangan, JB) friends in June or July...
I admit it quick difficult to unite all at once...some in KL, some in JB, some in Selangor...huhu..
But I will try my best...
Caiyok22 =p

My New Life With PrudentiaL

Since 15 March 2010 I started my career with Prudential at Menara YTR , Jalan Bukit Bintang, KL...Up to date, I felt that I was making the right decision...

Many things for me to learn..Still in the process to adapt to this new environment...
But I am glad to learn new things, and get to know a new friends...

Many thanks to my trainer, Thana, and Fiza as well...and all the team members...


Im BacK

salam pembuka bicara...
wah rasa cam lama betul xupdate blog ni since February...
almaklumlah bnyk yg berlaku, dan disitulah kebizian menghantui...muahaha...
as summary, bulan March lps bnyk yg berlaku...
yg paling besar sekali majlis perkahwinan Along 7 March 2003
sungguh meriah, dan sungguh penat sekali tentunya...
pape pon tahniah tuk Along dgn Kak Murni...


Sunday, January 10, 2010

bila hati berbicara.....

mulanya sukar utk ku tempuh
tapi terpaksa ku buat sejak kau tiada
sendirian ku tahankan dukaku
kepayahan memadam rindu



mungkin ungkapan ini yg paling tepat utk mu syg untuk menggambarkan perasaan ku tika ini....

lepak dgn geng ex tcs @ mid valley

Jan 9 akhirnya berjumpa dgn cik ayu, cik yanie dgn lias...
tempat yg dipilih mid valley, even tahu kesesakan mid valley city tu, still nak g, ahahaha, aura tempat pemes gitu...

lps hbs sekolah teknik, 1st time kiranya jumpa lias balik...
cik ayu dgn cik yanie da beberapa kali ^ _ ^
so happy borak2 + makan kt laksa shack....
thank pd lias yg sudi belanja kami...
hope pasni dpt organize satu gath besaran , dpt kumpulkan kesemua atau hampir kesemua ex classmate perdagangan 3 teknik perdagangan JB, hopefully, insyaallah...

Kolam renang pv 5 tmn melati + bukit cerakah, shah alam

cuti2 malaysia di awal tahun baru ^ _ ^

5 Jan lps melepaskan stress di apartment kak G, PV 5, Tmn Melati...
berendam + berenang kira2 3 jam..hahaha....

* muka2 kegembiraan

6 Jan ke taman pertanian malaysia, bukit cerakah, shah alam....
mmg jalan xhingat sampai aku kedemaman dan kehilangan sore...huhuhu...


but really hv fun guys, thank so much...
penghargaan ikhlas for kak G, dieya, dan ros ^ _ ^
geng tetap chat outlook gitu , ahakz

SeLaMaT TaHuN BaRu 2010

Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan selamat tahun br 2010 pd semua... kesibukan membatasi masa tuk menjenguk blog saya ini...ekekekeke...

pejam celik pejam celik mmg masa cepat berlalu, dan bg saya kedatangan 2010 amat lah saya nntikan...sbb da tak de daya nak mengharungi tahun 2009 itu...

2009 tahun yg kalo boleh sy xmo ingat and buka kisah disebaliknya...
tahun2 kejatuhan saya walau pahit terpaksa saya akui...sy terpaksa menerima kekalahan saya
berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya....

hope 2010 will bring more happiness to me, insyaallah ^ _ ^
azam sprti biasa, frward2 azam yg lps yg xpenah lagi tertunai...hahaha...biarlah rahsia gitu ^ _ ^

MaJLis JubLee EmaS

25 Disember lalu, buat pertama kali keluarga belah abah buat family day @ Majlis Jublee Emas sempena mensyukuri ulang tahun perkahwinan atuk dan nenek yg ke 50 tahun...

kesemua 12 org anak + cucu semua hadir memeriahkan...
khas tuk cucu2 tersayang, ada pertandingan pakaian beragam, mewarna, tiup belon, rebut kusi ++ barbekue ++ kenduri doa selamat...

tp cian cucu yg sowang ni da besar xdpt masuk, kalo x konfem menang semua...hahaha...
sayalah cucu sulung perempuan, along jadi cucu yg 1st....

mmg happening , mmg sonok, dan memang penat....
tp berbaloi, harap aktiviti seperti ini berterusan....
buat atuk & nenek tercinta, anda menjdi motivasi saya, tuk membina keluarga bahagia satu hari nnti...insyaallah...


* sebahagian peserta pakaian beragam....


* atuk & nenek yg diraikan

* keluargaku tercinta

Wednesday, November 25, 2009

kacip fatimah org kampung

sebab selalu ngeluh badan penat, asyik xlarat, ada lah sowang teman ni suggest try makan kapsul kacip fatimah org kampung...(khusus utk wanita), walaupun teman ni tahu aku mmg xsuka makan2 pil ni, tp sebab kan aku ni gak suka mencuba, try gak lah....mana tahu pasni jadi lebih power...



  • harganya 30 biji/kapsul RM 10.80
  • 2 biji slps makan thari, dan 2 biji slps makan malam...
  • digunakan secara tradisional utk menyihatkan rahim pas bersalin (uik), dan melegakan keletihan badan utk kesihatan wanita =)

Monday, November 23, 2009

Weekend bersama Cik Rai

20 November, jemput Cik Rahaini yg nak menumpang di rumah beberapa hari kat Pasar Seni… Kuar opis, amik bas U48, then turun kat Masjid Jamek... Then menapak lah dr Masjid Jamek sampai Pasar Seni... Huahuahua, leh tahan jauh dia... agak 15 minit gak lah… tp nak ikut2 kan sama jek if turun kt dataran maybank pudu tu, then jalan kaki ke pasar seni...dada terasa sakit…

Malam tu, macam2 perkara yg disembangkan dgn Rai... sampai penat mulut bercakap... hahahaha… maklumlah lama xjumpa dan bergosip… seingat yg ingat, last jumpa Cik Rai ni, masa time Qama kawen, bulan 3 ke 4 yg lps...

Dinner, menjamu Cik Rai dgn mee tomyam putih yg xseberapa ^ _ ^

21 November, masing2 ada program... Ingat nak bawak Cik Rai jalan2, tp sbb dah jnji dgn someone, so terpaksa lah melupakan hasrat tu, kebetulan Cik Rai pon ada jnji dgn kawan dia ^ _ ^

Dalam kul 10 lebih agaknya kami berdua keluar…. Sebelum kuaq mestilah sempat posing2 dulu ^ _ ^

Sunday, November 15, 2009

h1n1 melanda...

Hahahaha… stat November 11 ritu kena pakai mask, kecoh ada confirmed cases h1n1 kat bangunan ambank group ni...huhu..pastu November 12, aku pon apa lagik, check lah kot2 ada terkena virus ke..tp alhamdulillah everything ok...semua org kt 24th floor bag tu dia suh g check positive ke negative...tp jumaat, confirmed cases bertambah lagik...ramai giler xmasuk opis jumaat..mostly g check, my boss pon xbape sihat, work from house...mmg sunyi opis...huhu...xtahu esok camne keadaan nya, more worse or more better?





Monday, November 9, 2009

Arini ok lah jugak…. Xdelah sgt Monday blues cam selalu…
Dtg keje pg da lmbt, bengang giler dgn monorel td…huhuhu..
Sangkut sejam lam monorel…huhuhu…sengal tul....
8.30 kt kl sentral, 5 minit after that dtg monorel…
dah 10 minit lam tu, tetiba suh turun plak, aduyai..monorel prob…
pastu dtg lagik, xleh naik plak…dkt kul 8.50, baru naik, pastu sangkut pulak kt maharajalela…train yg tupun rosak..huhuhu…
x pasal2 kena turun sekali lagik…dkt kul 9.15 baru dpt naik monorel..tupun tolak-menolak…hahaha… terpaksa beb…
dkt kul 9.30 br sampai opis..huhu..


Dtg2, cepat2 print assessment report yg boss nak… nak bg dia sign…
Then dia ingatkan submit point for presentation yg dia suh buat ari jumaat lps…cepat2 siapkan, and then print for him to review and discuss…

Arini pas lunch, singgah the weld plak... teringin lagik nak makan marble cheese cake...beli gak kt secret recipe, melayang lagi duit..wakaka…

Xpe, dr nnti teringat2…hahaha ^ _ ^

Kul 3 rasa tgn kiri da lenguh2..huhu…angin apa pulak ni..rasa nak demam pon ada..copat2 makan ubat…hahaha..kang demam susah...

Bukan ada org nak jaga, sendiri jugak mahu ingat…tgk kat luar, hujan plak..aduiii…kl tgh musim ujan… asal hujan jek mesti jalan jem…sampai umah pon mesti lmbt…huhuhu…pening kepala gak kekadang ddk kl ni…time2 nilah rasa nyamannya ddk negeri sendiri…sibuk2 JB tupun xdelah jem teruk, sampai sejam sangkut..huhuhu…

Ingat JB, baru ingat tiket lom beli lagik…oppss…nak balik ry haji kang 26hb…mesti ada lagikk kot…hahahah ^ _ *…

Nantilah tgk esok lusa curi2 masa g pudu beli tiket…

Sunday, November 8, 2009

keindahan air terjun

video

jeram toi 7 nov 09

* semput gak nak naik atas..haha * sejuk , besh mandi -manda



* pintu gerbang jeram toi



* khas untuk kanak2 ke ni ^ _ ^

  • lokasi : jeram toi, jelebu, n9
  • nice place, tempat yg belum diteroka sepenuhnya... kalo rasa nak larik jauh dr kl, nilah tempat yg leh dituju..hahaha...
dak tomey berposing ^ _ ^





dak comey yg makin gedik...hahaha ^ _ *






nape tah lately suka bergambor dak comey ni... ^ _ *
makin lama cam makin muda plak.... =)

bowling tanpa plan @ berjaya times square 31 oct 09



cik anie dgn cik fieza yg mucuk ^ _ *



tgn fieza jadik frame =)



nek sue, anie, fieza @ berjaya times square berfoya2 31 oct 09 yg lalu....cik anie tetiba bagitau ajak jumpa ptg kt lowyat.....pastu makan mcd, then layan bowling...even cam team longkang, tp enjoy..lalalala...thank guys...

kawasan rumah yg padat...







makin lama, mcm2 bgnn naik... latest the sphere, soho, bangsar south....
aduyaiii, line tepon maxis pon da bengong..nak2 malam....
bengang2.. =)