BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 25, 2009

kacip fatimah org kampung

sebab selalu ngeluh badan penat, asyik xlarat, ada lah sowang teman ni suggest try makan kapsul kacip fatimah org kampung...(khusus utk wanita), walaupun teman ni tahu aku mmg xsuka makan2 pil ni, tp sebab kan aku ni gak suka mencuba, try gak lah....mana tahu pasni jadi lebih power...



  • harganya 30 biji/kapsul RM 10.80
  • 2 biji slps makan thari, dan 2 biji slps makan malam...
  • digunakan secara tradisional utk menyihatkan rahim pas bersalin (uik), dan melegakan keletihan badan utk kesihatan wanita =)

Monday, November 23, 2009

Weekend bersama Cik Rai

20 November, jemput Cik Rahaini yg nak menumpang di rumah beberapa hari kat Pasar Seni… Kuar opis, amik bas U48, then turun kat Masjid Jamek... Then menapak lah dr Masjid Jamek sampai Pasar Seni... Huahuahua, leh tahan jauh dia... agak 15 minit gak lah… tp nak ikut2 kan sama jek if turun kt dataran maybank pudu tu, then jalan kaki ke pasar seni...dada terasa sakit…

Malam tu, macam2 perkara yg disembangkan dgn Rai... sampai penat mulut bercakap... hahahaha… maklumlah lama xjumpa dan bergosip… seingat yg ingat, last jumpa Cik Rai ni, masa time Qama kawen, bulan 3 ke 4 yg lps...

Dinner, menjamu Cik Rai dgn mee tomyam putih yg xseberapa ^ _ ^

21 November, masing2 ada program... Ingat nak bawak Cik Rai jalan2, tp sbb dah jnji dgn someone, so terpaksa lah melupakan hasrat tu, kebetulan Cik Rai pon ada jnji dgn kawan dia ^ _ ^

Dalam kul 10 lebih agaknya kami berdua keluar…. Sebelum kuaq mestilah sempat posing2 dulu ^ _ ^

Sunday, November 15, 2009

h1n1 melanda...

Hahahaha… stat November 11 ritu kena pakai mask, kecoh ada confirmed cases h1n1 kat bangunan ambank group ni...huhu..pastu November 12, aku pon apa lagik, check lah kot2 ada terkena virus ke..tp alhamdulillah everything ok...semua org kt 24th floor bag tu dia suh g check positive ke negative...tp jumaat, confirmed cases bertambah lagik...ramai giler xmasuk opis jumaat..mostly g check, my boss pon xbape sihat, work from house...mmg sunyi opis...huhu...xtahu esok camne keadaan nya, more worse or more better?





Monday, November 9, 2009

Arini ok lah jugak…. Xdelah sgt Monday blues cam selalu…
Dtg keje pg da lmbt, bengang giler dgn monorel td…huhuhu..
Sangkut sejam lam monorel…huhuhu…sengal tul....
8.30 kt kl sentral, 5 minit after that dtg monorel…
dah 10 minit lam tu, tetiba suh turun plak, aduyai..monorel prob…
pastu dtg lagik, xleh naik plak…dkt kul 8.50, baru naik, pastu sangkut pulak kt maharajalela…train yg tupun rosak..huhuhu…
x pasal2 kena turun sekali lagik…dkt kul 9.15 baru dpt naik monorel..tupun tolak-menolak…hahaha… terpaksa beb…
dkt kul 9.30 br sampai opis..huhu..


Dtg2, cepat2 print assessment report yg boss nak… nak bg dia sign…
Then dia ingatkan submit point for presentation yg dia suh buat ari jumaat lps…cepat2 siapkan, and then print for him to review and discuss…

Arini pas lunch, singgah the weld plak... teringin lagik nak makan marble cheese cake...beli gak kt secret recipe, melayang lagi duit..wakaka…

Xpe, dr nnti teringat2…hahaha ^ _ ^

Kul 3 rasa tgn kiri da lenguh2..huhu…angin apa pulak ni..rasa nak demam pon ada..copat2 makan ubat…hahaha..kang demam susah...

Bukan ada org nak jaga, sendiri jugak mahu ingat…tgk kat luar, hujan plak..aduiii…kl tgh musim ujan… asal hujan jek mesti jalan jem…sampai umah pon mesti lmbt…huhuhu…pening kepala gak kekadang ddk kl ni…time2 nilah rasa nyamannya ddk negeri sendiri…sibuk2 JB tupun xdelah jem teruk, sampai sejam sangkut..huhuhu…

Ingat JB, baru ingat tiket lom beli lagik…oppss…nak balik ry haji kang 26hb…mesti ada lagikk kot…hahahah ^ _ *…

Nantilah tgk esok lusa curi2 masa g pudu beli tiket…

Sunday, November 8, 2009

keindahan air terjun

video

jeram toi 7 nov 09

* semput gak nak naik atas..haha * sejuk , besh mandi -manda



* pintu gerbang jeram toi



* khas untuk kanak2 ke ni ^ _ ^

  • lokasi : jeram toi, jelebu, n9
  • nice place, tempat yg belum diteroka sepenuhnya... kalo rasa nak larik jauh dr kl, nilah tempat yg leh dituju..hahaha...
dak tomey berposing ^ _ ^





dak comey yg makin gedik...hahaha ^ _ *






nape tah lately suka bergambor dak comey ni... ^ _ *
makin lama cam makin muda plak.... =)

bowling tanpa plan @ berjaya times square 31 oct 09



cik anie dgn cik fieza yg mucuk ^ _ *



tgn fieza jadik frame =)



nek sue, anie, fieza @ berjaya times square berfoya2 31 oct 09 yg lalu....cik anie tetiba bagitau ajak jumpa ptg kt lowyat.....pastu makan mcd, then layan bowling...even cam team longkang, tp enjoy..lalalala...thank guys...

kawasan rumah yg padat...







makin lama, mcm2 bgnn naik... latest the sphere, soho, bangsar south....
aduyaiii, line tepon maxis pon da bengong..nak2 malam....
bengang2.. =)

facebook yg tgh top....

  • semua org dok layan facebook skang...
  • aku pon xterkecuali =), xsah kalo satu hari xbukak...
  • tinggallah friendster dgn myspace yg seminggu sekali dijengah.... tp tagged still aktif...haha
  • macam2 application dan games yg maybe attract people...
  • tp aku hnya layan 2 games ni jek, farmville + mafia wars masyuk =)



Thursday, September 24, 2009

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfiTri...

RasaNya Masih Lom TerlaMbat MenguCaPkaN SeLamAt HaRi RaYa Buat SeMua TeMan2...
MaaF Atas SeGaLa Salah & SiLap, TingKah MahupUn Kata2... 0-0 YerK..




.


LaTesT PicTureS @ RaMaDhaN....







MaJLis BerBuKa PuAsa BerSaMa GenG2 DaK EuRo... At BuRGeR KinG Kl SentraL
Mish YoU Guys....

Tuesday, July 21, 2009

mandi-manda kart sg congkak 18 Julai 2009

ari sabtu yg lepas, aku & 11 org dak2 ym gi mjlis poyo2 kat sg congkak...hahaha...
(fazrin, anie, vin, tasya, kak miey, apis, fa bunga, p, nana, adik p & awex dia)
tolak kira-kira kul 9 pg dr kl.... mandi-manda, suka-suki sampai lah ke petang...








balik singah minum2 sambil makan2 kat pandan jaya dlm kul 5...time tu mmg dah lotih..ngantuk... ^ _ ^ even penat tp hv fun that day, thank a lot guys

mafia wars update @ TaGGeD

Consigliere "Imando", level 134 Mogul

Jobs Completed 2609
Jobs Mastered
Fights Won 8741
Fights Lost 2903
Death 173
Mobsters Whacked 139
Hitlist Kills 81
Successful Heists 2374
Times Robbed 341

Saturday, May 2, 2009



Nor Syuhada telah menggunakan Apakah Warna Hari Lahir Anda?
Warna Hari Lahir anda adalah Aqua


Sifat : Mak oi! Angin satu badan kamu ini rupanya. Senang sangat mood kamu berubah secara tiba-tiba hingga kadangkala buat orang lain bosan. Mungkin sebab itu juga membuatkan kamu kadangkala lebih suka menyendiri melayan perasaan tapi kamu suka melancong untuk meluaskan pengalaman. Kamu juga seorang yang jujur dan mudah percaya kepada orang lain. Dari segi percintaan, kamu sukar menemui cinta sejati dan sikap terlalu mudah percaya pada orang lain membuatkan kamu sering tertipu serta gagal dalam bercinta...! Oleh itu, percaya boleh, tapi jangan membuta tuli, kelak memakan diri!

hahaha... rini tetiba rasa nak sign in FACEBOOK... buat lah quiz nih...
mmg persis lah... tahu2 jek...aku mmg org yg cepat hilang mood... tgh2 happy, secara tiba2 pon leh jadi sedey, leh marah...mmg suka menyendiri....layan jiwa...kenyataan mmg sukar menemui cinta sejati tu mmg xtahan..hahahaha... bila lah cinta sejatiku nak muncul...
mmg mudah percaya p org, nak2 org pompuan... nape ekk?xtahu kdng depan kita jek baik, tp blkng, tikam kita diam2...sikap yg nih mmg tgh adjust... mmg bhya kalo terlalu percayakan org...kelak memakan diri, percaya berpada-pada !!!

sakan layan mafia wars

jom join my family wars at TAGGED....


sekarang ni asyik sgt layan menatang tu kat tagged...
satu hari xlayan, xsah, xsempurna hari tu...huahuahuahua...

nih semua gara2 abe li yg kenalkan...
macam tahu2 jek kita kaki games....huhuhuhu...

skang br title SOLDIER IMANDO...
tah mana dapat idea nak pakai nama IMANDO tu... cam sedap plak 10x sebut...hahahaha...

so sape musan2 jom2 join....lalalalalala

Saturday, April 18, 2009

ThE nEw BeGinNinG


assalamualaikum wbt, salam sejahtera...
long time rasanya xmengaktipkan diri dgn blog nih...
dulu da wat, sampai xingat nak masuk camne...
hihihiihihihi....
hope this will lasting forever... peace